Leestip van Eva Caers

Van whodunit naar 'who am I?'

29 maart 2023

The Curious Incident of The Dog in the Night-Time neemt je mee in het hoofd van Christopher. En dat mag je redelijk letterlijk nemen. Christopher is 15, woont alleen bij zijn vader (aangezien zijn moeder gestorven is), en heeft autisme, wat maakt dat hij een bijzondere kijk heeft op de wereld. Al aan het begin van het boek weet je dat de hond van Christopher's buurvrouw 's nachts vermoord is. Christopher is vastbesloten om de moordenaar te vinden, met behulp van een heel gedetailleerd onderzoek. Dat brengt hem op onverwachte paden, waarna hij steeds meer ontdekt over zijn moeder. Zo verandert zijn zoektocht naar de dader van een moord al snel in een zoektocht naar zijn moeder én zichzelf.

The Curious Incident of The Dog in the Night Time is een boek dat gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert zodra je het opent. Christopher's intelligentie en wereldvisie zit als het ware verweven in de stijl van de roman, en dat geeft het verhaal nog meer geloofwaardigheid en humor. Een boek dat begint onder het mom van een whodunit, maar daar grandioos, en met veel succes, van afwijkt.

Synopsis

De 15-jarige Christopher is autistisch en leeft in een beperkt, veilig wereldje. Nadat de hond van de buurvrouw vermoord is, onderneemt hij een speurtocht die zijn leven op zijn kop zal zetten.

Leestip van Eva Caers

The curious incident of the dog in the night-time
Titel:
The curious incident of the dog in the night-time
Auteur:
Mark Haddon
# pagina's:
271 p. : ill.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Vintage
ISBN:
9780099470434
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Autismespectrumstoornissen, Kinderwereld (vertelperspectief)
Aanbevolen voor:
Burengluurders ,
Dagdromers
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips