Jacqueline van Leeuwen

Ik ben dol op verhalen! Ik geef rondleidingen over de volksverhalen van Vlierbeek en lees voor aan kindjes in de bieb. Verder ben ik lid van de leesclub zonder naam ;-)
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Ik groeide op in een huis vol boeken en lezende mensen. Ik vrees dat het dus puur kopieergedrag is!

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Ken Folletts Kingsbridge saga, en nog véél erger, de zeven zussen. Ik kan daar echt van genieten, vooral het weer buiten troosteloos is, met een kop thee en een kersenpit erbij, heerlijk!

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Jane Austen, met haar geweldige ironie en observatievermogen moet er absoluut bij zijn. En ook heel graag Edith Wharton, met haar bijzondere blik op vrouwenlevens. En heel gaar ook Winney the Pooh, omdat je van hem zoveel kunt leren ;-)

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Ik herlees eigenlijk best wel graag en maak daar graag tijd voor. Misschien moet ik Eline Vere nog eens ter hand nemen, of een ander boek van Couperus.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met mijn boekenclub zonder naam, al 15 jaar op rij! Met de kindjes in de bieb (als voorlezer bij Alfapret) en indirect als verteller.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Ik heb nu net "The time machine" van H.G. Wells uit en ik ben van plan om dat heel veel kado te doen! Wat een fantastisch boek, dat je doet wegdromen en tegelijk doet nadenken over onze maatschappij. Heel visionair voor een boek dat in 1894 werd geschreven!

Hoe kies je je volgende boek?

Uitgebreide boekwinkelsessies stellen nooit teleur. En mijn leesclub biedt vaak een frisse blik en laat me weer eens helemaal iets anders lezen.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Van historische roman tot maatschappijkritiek, van feelgood tot bittere pil: mijn smaakpalet is breed en ik laat jullie daar graag van meeproeven!

Je eigen website/vlog/facebook pagina

https://detheetante.blogspot.com/+

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Jacqueline van Leeuwen

Jacqueline van Leeuwen

Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

1 x Dikke boeken 5 x Dunne boeken 30 x Leestips gedeeld 5 x Recente boeken 5 per 6 maanden 1 x Detectives 30 x Romans 1 x Sciencefiction 1 x Thrillers 5 x Non-Fictie

Enkele leestips van Jacqueline

Ontdek enkele leestips van Jacqueline