Karen Verachtert

Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Veel aansporing had ik niet nodig, maar waarschijnlijk vooral mijn familie. Zien lezen doet lezen, zeggen ze toch. Hoewel dat blijkbaar niet altijd werkt. Toen ik als kind bij mijn neef ging logeren en hij eens vroeg wat we zouden gaan doen, met de aanvulling "Buiten lezen", antwoordde ik "Ja, da's goed, buiten lezen". Hij bedoelde dus "Behalve lezen" :-)

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Als kind las ik graag griezelverhalen, genre De griezelbus. Ik heb nog altijd wel een zwak voor vampieren (al heb ik Twilight aan me laten voorbijgaan :-)) of fantastische wezens, zoals in de strips van Thorgal of de Harry Potter-reeks. Maar schuldig voel ik me daar niet over :-) Echte fantasyboeken heb ik nooit gelezen, al hou ik wel van een vleugje fantasy of magisch realisme, om te ontsnappen aan de realiteit. Zo kom ik ook geregeld uit bij dystopische verhalen. Ook griezelig, maar helaas vaak realistischer dan ze op het eerste zicht lijken en geen garantie op een goede afloop.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Te veel om uit te kiezen! Ik herlees zelden boeken, alleen bij graphic novels gebeurt dat weleens.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met enkele vrienden, maar vooral met mijn familie. We geven vaak boeken aan elkaar door en met Kerstmis zijn de meeste cadeaus boeken. Zeker met mijn peter deel ik dezelfde boekensmaak, dus ik moet vooraf best checken of hij een bepaald boek al heeft.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Er is niet direct één boek dat ik al vaker heb gegeven dan een ander (al zou Lampje van Annet Schaap zeker een kanshebber zijn), er zijn zoveel mooie boeken! Bij een geboorte geef ik wel vaak boeken en bij de verjaardagen van mijn neefje en nichtje. Meestal geef ik een boek cadeau dat ik zelf graag wil lezen en soms koop ik het ook meteen voor mezelf :-)

Hoe kies je je volgende boek?

Als ik een recensie lees van een boek dat me aanspreekt, als een bibliotheekmedewerker / een boekhandelaar / een interessante persoon iets tipt of als iemand die ik ken ergens enthousiast over is, dan voeg ik het toe aan mijn leeslijst. Meestal neus ik ook eens tussen de geselecteerde boeken voor de Booker Prize. Afhankelijk van mijn stemming (of van welk boek beschikbaar is in de bib ;-)) kies ik iets van die lijst.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

coming-of-age verhalen, verhalen over mensen die hun weg zoeken in het leven en de liefde, graphic novels, ...

Ik lees

Boek per boek

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

fantaseren

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Karen Verachtert

Karen Verachtert

“Il y a un autre monde mais il est dans celui-ci." (Paul Éluard)

1 x Dikke boeken 1 x Dunne boeken 15 x Leestips gedeeld 1 per 6 maanden 5 x Romans 1 x Recente boeken

Enkele leestips van Karen

Ontdek enkele leestips van Karen