Orakel - Het betere griezelwerk
Guido Eekhaut
Leestip van Guido Eekhaut
Schrijver, maar ook lezer.

Het betere griezelwerk

16 juli 2021

‘Orakel’ is simpelweg een boek dat je moet uitlezen, ondanks de omvang en de soms iets te trage vooruitgang. Maar het mysterie omtrent een plots uit het niets opduikend oud schip dat mensen verzwelgt, en een bijhorende duistere profetie, en de betrokkenheid van de uiteenlopende personages, houd je stevig aan het lezen.

Thomas weet hoe hij spanning moet opbouwen en hoe hij de lezer voor de geleverde inspanningen ook kan belonen met zijn uitzonderlijke en bizarre fantasie. Het hele mysterie wordt steeds dieper en complexer naarmate het boek vordert, maar Thomas heeft het goede idee gehad om een flink deel van het verhaal te vertellen vanuit het standpunt van een jongetje, zijn voornaamste hoofdpersonage. Dat frist zijn verhaal in voldoende mate op, temeer omdat zijn personages hun eigen, levensechte trekken hebben.

Hij is overigens niet aan zijn proefstuk toe: HEX (2013) was in Nederland een geweldige bestseller (en raakte ook in het buitenland verkocht), en Thomas slaagde er ook in als een van de weinige buitenlanders (en tot nog toe enige Nederlandstalige schrijver) de Hugo Award voor beste SF-verhaal te winnen (2015).

Zijn boeken doen het ook in het buitenland goed, en als hij dit volhoudt wordt hij nog Nederlands beste exportproduct. Wil je deze zomer een flinke brok geïnspireerde literatuur meenemen, dan zéker dit boek.


Synopsis

Twee scholieren, Luca en Emma, ontdekken in een mistbank in een bollenveld een gaaf zeilschip uit de 18e eeuw en als Emma op onderzoek uitgaat, komt ze niet meer terug.

Guido Eekhaut
Leestip van Guido Eekhaut
Schrijver, maar ook lezer.

Orakel
Titel:
Orakel
Auteur:
Thomas Olde Heuvelt
# pagina's:
458 p. : ill.
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022591109
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Milieu
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Doemdenkers ,
Nachtraven
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips