Guido Eekhaut

Schrijver van psychologische en sociale misdaadboeken, literaire fantastiek, weird, toekomstboeken voor jongvolwassenen, verhalen en essays, meestal in het Nederlands, soms ook in het Engels.
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

De ontdekking van boeken bij een familielid. En als kind was ik niet bepaald sociaal actief. Ik zocht en vond een manier om veel over de wereld te weten te komen, door boeken te lezen.

Wat is jouw guilty lees-pleasure?

Ik voel me nooit schuldig als ik iets lees. Ik maak er ook geen geheim van een voorkeur te geven aan het betere werk in verschillende genres, en afstand te houden tot 'de boeken die je moet gelezen hebben'.

Welke auteurs/personages mogen aanschuiven aan jouw laatste avondmaal?

Dat gaat een groot feest worden, want er zijn er gewoon een heleboel die ik bewonder. Een kortere versie: J.L.Borges en Vladimir Nabokov (hoewel ze als mens misschien niet zo aantrekkelijk waren), M. John Harrison, Stefan Hertmans, Neal Stephenson, China Miéville (een bijzonder intelligent man), Nick Harkaway, John Barth, I.L.Pfeijffer, Ursula Le Guin, Paul Auster, Thomas Disch... Goed, sommigen onder hen zijn dood, maar laat dat geen beperking zijn.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

Gnomon van Nick Harkaway. Ada van Nabokov. Anathem van Neal Stephenson.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met te weinig mensen. Het zouden er veel meer moeten zijn. Maar wanneer ik er al twee of drie kan overtuigen, ben ik tevreden.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

Ik koop ze meestal voor mezelf.

Hoe kies je je volgende boek?

Puur op instinct. Soms laat ik me beïnvloeden door schrijvers die ik ken, of lezers die ik vertrouw. Ik laat me niet leiden door verkoopcijfers of door reclame in de media.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Over ongewone, intrigerende boeken. Over echt creatieve schrijvers, die de ongewone facetten van de verbeelding bezoeken. Niet over bestsellers en populaire auteurs. Die schrijven doorgaans alleen maar saaie boeken.

Je eigen website/vlog/facebook pagina

https://guidoeekhaut.squarespace.com

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

maagdelijk wit blijven


Guido Eekhaut

Guido Eekhaut

Schrijver, maar ook lezer.

Enkele leestips van Guido

Ontdek enkele leestips van Guido