Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Top tip voor trage lezers want: verhalen vol sfeer!

16 september 2021

Fan van Nicole Krauss ben ik al sinds het prachtige "Geschiedenis van de liefde". En hoewel haar volgende boeken volgens mij niet altijd even goed waren, is deze bundel met kortverhalen echt een schot in de roos. Als geen ander kan Krauss sfeer scheppen en je even meenemen in het hoofd en de biotoop van iemand anders.

Al laat de titel misschien anders vermoeden, toch is er niet echt een rode draad in deze bundel. We ontmoeten er steeds andere personages, soms op een cruciaal moment dat hun leven verandert, soms op een willekeurig ogenblik waarin hun gedachten hen terugvoeren naar het verleden. Het tempo is rustig, vol mijmeringen, en wondermooie zinnen. Echt iets om traag te lezen: één verhaal per dag, en dan lang nagenieten!

Laat je niet misleiden door de achterflap, want die dekt de lading niet! Dit boek omvat veel meer dan "momenten in een vrouwenleven waarop seks, macht en geweld samenkomen". Je vind er een wonderlijke caleidoscoop van levens, die allemaal iets hebben waarvan je gaat houden. Veel leesplezier!

Synopsis

Tien verhalen over personen die worstelen met relaties en de eenzaamheid die daaruit ontstaat.

Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Een man zijn
Titel:
Een man zijn
Auteur:
Nicole Krauss
# pagina's:
277 p.
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026333453
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrouwen
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Fijnproevers ,
Nostalgici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips