Anke Swinnen
Leestip van Anke Swinnen
Boeken- en theaterliefhebber

Zelfredzaamheid en diepe eenzaamheid in het moeras van Barkley Cove, North Carolina.

2 april 2020

Het prachtige romandebuut van Delia Owens (wildlifebiologe en documentairemaakster) laat je niet meer los vanaf de eerste bladzijde. Je raakt snel vertrouwd met de eenzame leefwereld van Kya, 'het moerasmeisje', afgewezen en in de steek gelaten door zowat alle mensen die ze ooit in haar hart sloot.

Maar het moeras is haar thuis, haar 'warme deken in een koude nacht' en met de hulp van wat zeldzame vrienden kan ze zich rechthouden en bouwt ze haar leven op het ritme van de natuur op. De gedetailleerde beschrijvingen van de fauna en flora van het moeras voelen nooit vervelend aan, integendeel, het lijkt alsof je de plek zelf ontdekt en er steeds meer van gaat houden.

'Daar waar de rivierkreeften zingen' is een rijk verhaal over eenzaamheid, liefde, vooroordelen, 'anders' zijn, eelt op je hart door constante afwijzing, de kracht en wijsheid van de natuur en de kracht van mensen om zichzelf te beredderen als alles om hen heen wankelt. 'Voor jezelf zorgen' krijgt een nieuwe betekenis nadat je dit boek uit hebt.

Een natuurroman, coming-of-age verhaal én detectiveroman. Een boek dat je niet kan wegleggen en zo snel mogelijk móét uitlezen.

Synopsis

Als een jong meisje opgroeit in de moerassen van North Carolina blijkt het leven vol gevaren te zijn.

Anke Swinnen
Leestip van Anke Swinnen
Boeken- en theaterliefhebber

Daar waar de rivierkreeften zingen
Titel:
Daar waar de rivierkreeften zingen
Auteur:
Delia Owens
# pagina's:
381 p. : kaart
Uitgeverij:
The House of Books
ISBN:
9789044358902
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zuidelijke staten van de Verenigde Staten ; 1950-
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Romantici ,
Wereldverbeteraars
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips