Zomerhuis met zwembad - Een heerlijke, meeslepende roman... voor bij het zwembad!  :-)
Leestip van Bieke Janssens
Lezen is op ontdekking gaan; is reizen in tijd en ruimte; is in het hoofd kruipen van de auteur en in het lijf van een personage.

Een heerlijke, meeslepende roman... voor bij het zwembad! :-)

16 september 2021

Huisarts Marc Schlosser wordt samen met zijn vrouw Caroline en twee dochters uitgenodigd in het zomerhuis van een van zijn patiënten, acteur Ralf Meier en zijn gezin. De koppels en ook de kinderen kunnen het supergoed met elkaar vinden. De dagen verlopen dan ook in typische uitgelaten vakantiesfeer bij het zwembad tot het verhaal een heel andere wending neemt... Van dan af vertrouwt Dr. Marc niemand meer.

Leestip
De roman is een lus; hij eindigt waar hij begonnen is met ertussen een grote flashback waarin het verhaal langzaam maar zeker naar een climax klimt. In het opbouwen van spanning is H. Koch een meester, maar ook in de huid en in het hoofd kruipen van zijn personnages, vooral dan van vrouwen, zo heb ik de indruk. Hij weet schijnbaar perfect wat ze denken, voelen, willen en zeggen.
Koch schrijft veelal korte zinnen, to the point, die alle aandacht naar het verhaal trekken en dat leest supersnel.(een opvallend verschil met bijvoorbeeld de uitgesponnen schrijfstijl van Brusselmans, die ik net hiervoor las.)
Hier en daar wist H.K. mij extra te boeien door als een echte wetenschapsfilosoof te mijmeren over de evolutie van man en vrouw en hun verschillend instinct (bv. p. 115-119). De puzzelstukjes van het verhaal leg je als lezer zelf op het einde.

Kortom, een aangename stijl die het moeilijk maakt om het boek naast je neer te leggen. Zomerhuis met zwembad was in geen tijd verslonden, bij het zwembad...;-)
Warm aanbevolen!

Synopsis

Een arts begaat een medische fout, die misschien geen fout is maar opzet.

Leestip van Bieke Janssens
Lezen is op ontdekking gaan; is reizen in tijd en ruimte; is in het hoofd kruipen van de auteur en in het lijf van een personage.

Zomerhuis met zwembad
Titel:
Zomerhuis met zwembad
Auteur:
Herman Koch
# pagina's:
380 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Anthos
ISBN:
9789041415592
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Ethiek
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips