Leestip van Bieke Janssens
Lezen is op ontdekking gaan; is reizen in tijd en ruimte; is in het hoofd kruipen van de auteur en in het lijf van een personage.

Even over het muurtje gluren naar de verschillende vormen van liefde waarvan God de bron is :-)

9 maart 2023

Where the God of love hangs out is een verzameling van 12 kortverhalen over liefde in al zijn vormen en gedaanten tussen partners, vrienden, familie, vreemden. Er is de geheime, de passionele en de onmogelijke liefde, de liefde uit medelijden, de liefde over de dood heen, de liefde voor het nieuwe samengestelde gezin, de liefde voor de ex enz.
Spannende of romantische verhalen van dichtbij huis worden afgewisseld met ietwat minder courante gebeurtenissen die wat verder-van-mijn-bed staan. Naast vier losstaande zitten er in de verzameling twee ‘reeksen’ van vier verhalen die met elkaar verbonden zijn. De eerste volgt de overspelige relatie van William en Claire, de tweede die van Julia en haar stiefzoon Lionel, telkens over vele jaren heen. Het zijn deze uit het leven gegrepen verhalen die mij persoonlijk het meest boeiden.

Bloom weet als geen ander de diepmenselijke kant van het leven te beschrijven. Zij kan op een meesterlijke maar oh zo herkenbare manier de innerlijke gedachtengang, een karakter of een gevoelen zoals passie, verdriet, angst of pijn verwoorden. Als lezer word je dan ook in het verhaal, zelfs in de huid van het hoofdpersonage gezogen.

Where the God of love hangs out is een verhalenbundel die je even over het muurtje doet gluren naar de verschillende vormen van liefde waarvan – zoals de titel zo mooi verwoordt- God de bron is.
Een dikke aanrader, die je raakt, doet stilstaan, verwonderen en reflecteren...

Synopsis

Verhalen over liefde en verlies van liefde.

Leestip van Bieke Janssens
Lezen is op ontdekking gaan; is reizen in tijd en ruimte; is in het hoofd kruipen van de auteur en in het lijf van een personage.

Where the god of love hangs out
Titel:
Where the god of love hangs out
Auteur:
Amy Bloom
# pagina's:
201 p.
Genre:
Verhalen
Uitgeverij:
Granta
ISBN:
9781847081681
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde
Aanbevolen voor:
Burengluurders ,
Romantici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips