Guido Eekhaut
Leestip van Guido Eekhaut
Schrijver, maar ook lezer.

Noir in Antwerpen

26 juli 2021

Antwerpen, de jaren zeventig. Misschien is het voor Conrad een afrekening met die tijd, de mensen toen, de mentaliteit, maar is lijkt ook alsof een serieuze vlaag nostalgie zijn boek in de greep heeft. Zoals bij zijn vorige boeken is er een plot, er is misdaad, er zijn politiemensen en zo -- al de ingrediënten van wat een 'misdaad'-boek kenmerkt, maar Conrad is ook een literair schrijver van wie de boeken niet zomaar in één enkele categorie te vatten zijn.,

Dus gaan we op zoek, als lezers, naar de mens achter de politiemensen en de slachtoffers, en ontdekken we duistere intriges, lekker dialogen, scheven relaties en doordachte karakterschetsen. We ontdekken ook de schets van deze stad, die al bijna zestig jaar in ons verleden ligt maar voor Conrad nog vers in het geheugen lijkt te zitten. Hij zou daar een film van moeten maken -- van die stad, en van dit boek, want waarschijnlijk is hij de enige die dit proza ook in beelden kan omzetten.

Maar laat hem eerst de Gouden Strop winnen. Kan dat?


Synopsis

Als de Antwerpse inspecteur Jos Daalders de verdwijning van Rina Torfs, die uit een puissant rijke familie komt, in juli 1974 niet weet op te lossen, besluit Rina’s vriend Valère Vaerten, die zijn best doet om als hippie door het leven te gaan, zelf op speurtocht te gaan.

Guido Eekhaut
Leestip van Guido Eekhaut
Schrijver, maar ook lezer.

De verdwijningen : roman noir
Titel:
De verdwijningen : roman noir
Auteur:
Patrick Conrad
# pagina's:
320 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789464340044
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Antwerpen (stad)
Aanbevolen voor:
Burengluurders ,
Nachtraven ,
Nostalgici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips