Karen Verachtert
Leestip van Karen Verachtert
“Il y a un autre monde mais il est dans celui-ci." (Paul Éluard)

Duik onder in een doolhof van waarheid en fictie

2 september 2021

In mijn eerste jaar aan de universiteit las ik dit boek en ik was er zo van onder de indruk dat ik enkele jaren later, gevraagd naar een boekentip voor het afscheid van een collega, meteen wist welke dat zou worden. Om jullie deze overweldigende ervaring niet te onthouden, recycleer ik de tip ook hier :-)

Om zijn relatieproblemen te ontvluchten trekt Nicholas, pas afgestudeerd, naar een Grieks eiland om daar Engels te geven. Tijdens zijn omzwervingen leert hij een bijzonder figuur kennen die er een aparte levensvisie op nahoudt en die Nicholas betrekt in allerlei psychologische spelletjes, waardoor de grens tussen fictie en realiteit stilaan begint te vervagen.

Zonder twijfel één van de beste boeken die ik ooit gelezen heb. Laat je niet afschrikken door het formaat, want dit is wel degelijk een klepper die het waard is om van begin tot einde te doorploegen.

Eenmaal je je erin hebt vastgebeten, wil je gewoonweg weten hoe het verhaal afloopt. Maar dat is misschien wel iets dat je nooit helemaal te weten komt, want telkens wanneer je denkt dat alle puzzelstukjes op hun plaats vallen, ontspint zich weer een nieuwe verhaallijn met een mogelijke interpretatie.

Voor wie houdt van verrassende plotwendingen, reflecties over de grens tussen realiteit en fictie, en over het al dan niet bestaan van één allesverklarende uitleg.

Karen Verachtert
Leestip van Karen Verachtert
“Il y a un autre monde mais il est dans celui-ci." (Paul Éluard)

The magus / John Fowles ; with a foreword by the author
Titel:
The magus / John Fowles ; with a foreword by the author
Auteur:
John Fowles
# pagina's:
656 p.
Uitgeverij:
Vintage
ISBN:
9780099478355
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Nachtraven ,
Romantici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips