Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Wanneer de stalker zelf gestalkt wordt..

28 augustus 2020

De avontuurlijke, lichtjes chaotische spring-in-het-veld Josephine (Joey) Mullen keert na 6 jaar te hebben verbleven en gewerkt in een vakantieresort in Ibiza terug naar haar geboortestad Bristol, vergezeld door haar man Alfie. Ze zijn op zoek naar een eigen plek, maar owv financiele issues logeren ze voorlopig bij Jack -de broer van Joey- en diens zwangere vrouw Rebecca.

Op een dag ontmoet Joey haar knappe buurman Tom, een gerespecteerd -tevens getrouwd-schoolhoofd. Hij is dubbel zo oud als zij maar de aantrekkingskracht is zo sterk dat ze zich volkomen verliest en hem zelfs begint te volgen. Ze doet er alles aan om hem 'toevallig' tegen het lijf te lopen. Joey blijkt niet de enige te zijn die valt voor de charmes van Tom...ook zijn vrouwelijke leerlingen werpen zich aan zijn voeten. Maar is deze man wel wie hij lijkt en beweert te zijn ? En hoe zit het met zijn huwelijk ? En zijn toch wel rare beetje ziekelijke veel jongere vrouw ? En wat is het verhaal achter de 14 jarige scholier Viva die zelfmoord pleegde 25 jaar geleden ? Heeft Tom hier wat mee te maken ?

Lisa Jewell is bekend geworden met haar vermakelijke chicklit-romans en waagt zich sinds enkele jaren aan het thrillergenre. Eerlijk gezegd had ik meer verwacht van dit boek. Het kabbelt wat door, lijkt bij momenten erg op een chicklit en geen thriller maar verandert dan plots 50 pagina's van het einde van toon...en dan...bam...een ontknoping waar je steil van achterover valt. Voor de geduldigen onder ons....zeker de moeite waard.


Synopsis

In een gei͏̈soleerde Engelse wijk brengt een jongetje zijn tijd door met het observeren van mensen met zijn camera en telescoop; het lijken onschuldige observaties maar er blijkt meer aan de hand te zijn.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Ik volg je
Titel:
Ik volg je
Auteur:
Lisa Jewell
# pagina's:
350 p.
Uitgeverij:
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN:
9789400511255
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Burengluurders ,
Nachtraven
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips