Annelies Goossens
Leestip van Annelies Goossens
Introverte booknerd met een voorliefde voor verhalen uit lang vervlogen tijden.

Een mysterieuze herrijzenis

21 januari 2020

In The Swan, een taverne aan de oever van de Theems, worden al sinds jaar en dag verhalen verteld om het leven te vergeten. Op de avond van de winterzonnewende komt een fotograaf binnen met een meisje in zijn armen. Dood. Verdronken in de rivier. Enkele uren later ontdekt verpleegster Rita dat het meisje opnieuw leeft. Wie is ze? En is ze echt weer tot leven gekomen? Het is de bron van heel wat verhalen waarin de rivier een prominente rol zal spelen.

Een traag boek waarin de verschillende verhalen zich stap voor stap ontvouwen. Langzaam geeft de rivier al haar geheimen prijs en begin je sneller te lezen omdat je wil weten hoe het allemaal in elkaar past. Het meisje zal heel wat wonden helen op haar eigen manier. En wie of wat ze is, dat is aan elk van ons om uit te maken.

In het begin waren de vele personages misschien wat verwarrend, maar al heel snel kruipen ze onder je huid. Het mistige natte rivierleven en the Swan waar iedereen zich komt verwarmen aan de verhalen. Een boek om de tijd voor te nemen en je te laten meevoeren op het kabbelende tempo van de rivier

Synopsis

Een donkere midwinternacht in een herberg aan de oever van de Thames. De stamgasten vertellen elkaar verhalen wanneer plots de deur openvliegt en een gewonde vreemdeling het lichaam van een dood kind binnenbrengt. Een dood kind dat uren later terug tot leven komt. Is dit een mirakel, magie of door wetenschap te verklaren? Doorspekt met elementen uit folklore, mythologie en magisch realisme mengt Setterfield genres zoals fantasy, historische fictie, maar ook sprookjes tot een atmosferisch geheel, in een historische setting die veel gelijkenis vertoont met de 19de eeuw en de wetenschappelijke nieuwsgierigheid die hiervoor kenmerkend was.

Annelies Goossens
Leestip van Annelies Goossens
Introverte booknerd met een voorliefde voor verhalen uit lang vervlogen tijden.

Er was eens een rivier
Titel:
Er was eens een rivier
Auteur:
Diane Setterfield
# pagina's:
432 p. : kaart
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Orlando
ISBN:
9789493081093
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Nachtraven
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips