De meisjes : zeven sprookjes / tekst en illustraties Annet Schaap - Move over, perfecte prinsen. Enter, power-prinsessen.
Eva Caers
Leestip van Eva Caers
I always carry a heavy handbag, since it's full of books

Move over, perfecte prinsen. Enter, power-prinsessen.

14 oktober 2022

Wie herkent de sprookjes niet: prinsessen wachten dagen, weken, jaren en zelfs eeuwen op hun perfecte prinsen. Ze worden gered, wakker gekust en meteen ook ten huwelijk gevraagd. En oh ja, "ze leefden nog lang en gelukkig."

In De Meisjes: Zeven Sprookjes pakt Annet Schaap de zaak net iets anders aan. Hoewel de cover misschien doet denken aan een sprookjesboek, is het boek veel meer dan dat. De klassieke sprookjesprinsessen worden stuk voor stuk vervangen door hedendaagse, geloofwaardige vrouwen, die de klassieke stereotypes uit sprookjes doen wankelen. Zo creëert Annet Schaap in een verrassend volwassen en poëtische stijl een originele hervertelling van zeven sprookjes, waarin de lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. Met prachtige illustraties en een flinke dosis humor is dit boek een sprookje voor jong en oud!

Synopsis

Zeven sprookjesachtige verhalen over meisjes. Over een meisje dat een lieve kikker heeft maar denkt dat ze een prins wil, over een meisje dat als monster geboren wordt en door haar ouders naar een eiland wordt verbannen. Gebaseerd op bekende sprookjesfiguren maar met een stoere, verrassende invulling. Met zwart-witte illustraties in krastechniek. Vanaf ca. 10 jaar.

Eva Caers
Leestip van Eva Caers
I always carry a heavy handbag, since it's full of books

De meisjes : zeven sprookjes / tekst en illustraties Annet Schaap
Titel:
De meisjes : zeven sprookjes / tekst en illustraties Annet Schaap
Auteur:
Annet Schaap
# pagina's:
247 p. : ill.
Genre:
Sprookjes
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045126692
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Wereldverbeteraars
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips