Marieke Boone
Leestip van Marieke Boone

Een boek voor 8- en 80-jarigen

4 juli 2020

"Sometimes I feel lost," said the boy. "Me too," said the mole, "but we love you, and love brings you home."

"I think everyone is just trying to get home," said the mole.

Ik las 'The boy, the mole, the fox and the horse' van Charlie Mackesy en het voelde als een warm dekentje op een koude winterdag. In het boek volgen we een jongen die door de wildernis reist en een mol, een vos en een paard ontmoet. Samen voeren ze gesprekken over jezelf verloren voelen, dapper zijn en nog veel meer.

De auteur hoopt dat het boek de lezer aanmoedigt om dapper te leven, om lief te zijn voor jezelf en anderen en om hulp te vragen wanneer je het nodig hebt. Sommigen zouden het boek na de inleiding misschien al wegleggen wegens 'te melig', maar ik zou liegen als ik zei dat ik geen traantje weggepinkt heb. De handgeschreven tekst en de tekeningen zijn prachtig en kunnen in mijn ogen echt de schouderklop of warme knuffel zijn die de lezer op dat moment misschien nodig heeft.

Synopsis

Een jongen reist door de wildernis en sluit vriendschap met een mol, een vos en een paard. Ze voeren mooie gesprekken over van alles. Ook over taartjes eten. Ze ontdekken dat iedereen soms pijn heeft, bang is of verdrietig, maar dat het helpt als je dat samen bent. Poëtisch beeldverhaal met deels gekleurde aquareltekeningen en handgeschreven tekst. Vanaf ca. 9 jaar.

Marieke Boone
Leestip van Marieke Boone

De jongen, de mol, de vos en het paard
Titel:
De jongen, de mol, de vos en het paard
Auteur:
Charlie Mackesy
# pagina's:
[128] p. : ill.
Uitgeverij:
KokBoekencentrum Uitgevers
ISBN:
9789026623844
Materiaal:
Strip
Onderwerp:
Vriendschap
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Romantici ,
Wereldverbeteraars
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips