Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Goede tips geef je door!

21 november 2022

Zonder Leuven leest had ik dit boek niet gekend. En o, wat zou ik dan veel gemist hebben. Omdat je goede tips door moet geven bij deze dus nog eens een warm pleidooi om dit kleinood ter hand te nemen.

Want dit boek zit echt knap in elkaar. Alles draait om Elisabeth, een prachtige vrouw met ambitie. We leren haar kennen via de mannen in haar leven. Haar ietwat verknipte echtgenoot bijvoorbeeld, twee bijzondere aanbidders en haar twee zonen. Die tweeling is als yin en yang: Valentijn is mooi, sterk en welbespraakt. Zijn broer is misvormd, kan niet praten en kreeg zelfs geen naam: hij gaat als Nameloos door het leven. En dan is er nog meneer pastoor, onmisbaar in een dorpsgeschiedenis rond 1915.

We leren Elisabeth dus kennen via heel verschillende invalshoeken. Sommige scènes worden meerdere keren verteld en elke versie werpt weer een ander licht op de zaak. Ja, zo blijft een mens wel doorlezen, natuurlijk. Voeg daar een stevige cliffhanger aan toe en u begrijpt dat ik de voorbije dagen niet bijzonder sociaal ben geweest!

Kortom, een aanrader van formaat, en ideaal voor de tijd van het jaar. Zet u een pot thee, installeer u knus in een zeteltje en lezen maar!

Synopsis

Een Vlaams dorp, eind negentiende eeuw. Elisabeth, gevangen in een ongelukkig huwelijk met de arts Guillaume, bevalt van een tweeling. De eerstgeborene is Valentijn, een prachtig zoontje, het tweede kind is zo misvormd dat de vader hem zelfs geen naam wil geven. Nameloos blijft echter in leven. Dan kondigt de Eerste Wereldoorlog zich aan.

Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Woesten : roman
Titel:
Woesten : roman
Auteur:
Kris Van Steenberge
# pagina's:
390 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Vrijdag
ISBN:
9789460016554
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vlaanderen ; 19de eeuw, Westhoek, Wereldoorlog I
Aanbevolen voor:
Fijnproevers ,
Nostalgici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips