Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Heerlijke mix van Agatha Christie en Downton Abbey

26 december 2021

Op donkere avonden is het heerlijk toeven in een Brits landhuis. Denk: knetterende haardvuren, chique obers met plateaus vol champagne, glinsterende outfits en natuurlijk smaakvolle bibliotheken propvol leesvoer. Ja hoor, zo gaat dat ten huize Mitford.

Toch draait dit verhaal uiteindelijk niet rond de Lord, the Lady en de kinderen, maar om een moord die gepleegd werd op Victoria Station. Op een klaarlichte dag in januari 1920 werd daar ene Florence Nightingale (familie van en ook verpleegster) vermoord in een trein. Toevallig krak hetzelfde vervoermiddel waar Louise opzat, het kindermeisje van de Mitfords. Zij ontmoet op dat station een politieman en beiden raken in de ban van de moord. Kunnen zij, met vereende krachten de zaak oplossen. Ik spoil vast niets als ik u verklap dat het antwoord ja is!

Ik vond dit een heerlijk boek, echt iets voor de kerstvakantie. En er zijn nog zes andere delen las ik ergens, dus ik zit de komende maanden helemaal goed! En u vast ook. Kortom: steek de kaarsen aan, zet een streepje jazz op en installeer u op de chaise longue (en in indien mogelijk: laat de butler een kop Afternoon tea serveren)!

Ik wens u veel beschaafd, prettig en ook wel spannend leesplezier toe.

Synopsis

Een arm Londens meisje dat als nanny gaat werken op het landgoed van de Mitfords vindt in de oudste dochter Nancy een vriendin en medespeurder naar de moord op het petekind van Florence Nightingale.

Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

De Mitford-moorden
Titel:
De Mitford-moorden
Auteur:
Jessica Fellowes
# pagina's:
373 p.
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021417028
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Londen ; 1918-1945
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Nostalgici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips