Leestip van Eva Caers

De prijs van succes

4 januari 2023

Wie regelmatig langs de sectie met Engels boeken loopt in de boekhandel, heeft deze cover ongetwijfeld al snel herkend. The seven husbands of Evelyn Hugo betekende voor Amerikaanse auteur Taylor Jenkins Reid haar grote doorbraak. Het boek verscheen al in 2017, maar dankzij BookTok werd de roman een echte hype.

Het boek vertrekt vanuit het perspectief van Monique Grant, een jonge journaliste die net een relatiebreuk achter de rug heeft en op professioneel vlak niet de kansen krijgt waar ze zo van droomt. Tot Evelyn Hugo, een wereldberoemde actrice, aan haar vraagt om haar biografie te schrijven. Monique, die geen gevestigde naam is in de journalistiek en ook geen band heeft met de actrice, valt uit de lucht, maar stemt toe met het voorstel. Eindelijk ziet ze haar kans om carrière te maken als journaliste. En eindelijk kan Evelyn Hugo de gelegenheid grijpen om de waarheid over haar glamoureuze en beruchte leven op te biechten. Tot die waarheid wel heel dicht bij Monique zelf komt.

The seven husbands of Evelyn Hugo neemt je mee doorheen alle decennia van de vorige eeuw, naar het woelige Hollywood, waar drama en de pers altijd op de loer liggen. Hoewel sommige personages ietwat vlak blijven, is dit geen oppervlakkig boek. Het raakt belangrijke thema's aan (waarover ik niet verder kan uitweiden, anders verklap ik te veel over het plot) die ook vandaag de dag nog bijzonder relevant blijken. Taylor Jenkins Reid hanteert daarbij een heel vlotte stijl, waardoor je doorheen de pagina's vliegt.


Synopsis

De Amerikaanse filmdiva Evelyn Hugo heeft na jaren mediastilte besloten haar levensverhaal toe te vertrouwen aan de onbekende journalist Monique Grant.

Leestip van Eva Caers

The seven husbands of Evelyn Hugo : a novel
Titel:
The seven husbands of Evelyn Hugo : a novel
Auteur:
Taylor Jenkins Reid
# pagina's:
389 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Washington Square Press
ISBN:
9781501161933
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Hollywood
Aanbevolen voor:
Nostalgici ,
Romantici ,
Wereldverbeteraars
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips