Leestip van Bieke Janssens
Lezen is op ontdekking gaan; is reizen in tijd en ruimte; is in het hoofd kruipen van de auteur en in het lijf van een personage.

Leest als een sprookje!

10 september 2020

De oude archeoloog en egyptoloog Herman Raven, ook gekend onder zijn Egyptische naam Zayed Hawass, en de Egyptenaar Abdolkarim zijn beste vrienden door hun liefde voor Egypte. Al lang heeft Zayed een geheim dat hij enkel deelde met zijn vriend. Samen plannen ze een reis naar hun geliefde Egypte om iets belangrijks terug te brengen. De vrienden zorgen goed voor elkaar en bezoeken elkaar geregeld om lange wandelingen te maken en herinneringen op te halen.
Maar Zayed is erg vergeetachtig en dat wordt met de dag erger. Abdolkarim maakt zich grote zorgen om Zayed in dit laatste stadium van zijn leven en hij belooft kost wat kost diens wens mee te helpen realiseren. Noch zijn ex-vrouw, zoon en Zayed’s dochter Meri weten van iets. Plots sterft Zayed – Herman Raven. Toch wil Abdolkarim zijn belofte uitvoeren. Hij contacteert een museumdirecteur en de ambassadeur van Egypte...

Leestip

Toen ik dit boek bij “de nieuwe aanwinsten” in de bib zag staan, had ik van deze titel iets totaal anders verwacht. Het is geen historische roman maar een mooi, ontroerend, rechtlijnig en hedendaags verhaal waarin vriendschap verweven wordt met liefde voor Egypte en zijn lange verleden. Het is geschreven in korte zinnen in eenvoudige taal en het leest als een sprookje.

Het grappige, tegelijk bizarre is dat Maarten Raven ook in het echt – en nog steeds! - egyptoloog en archeoloog is, verbonden aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden :-)

Synopsis

Na het overlijden van een Nederlandse egyptoloog besluit zijn oude Egyptische vriend zijn belofte aan hem in te lossen en keert hij terug naar zijn geboorteland.

Leestip van Bieke Janssens
Lezen is op ontdekking gaan; is reizen in tijd en ruimte; is in het hoofd kruipen van de auteur en in het lijf van een personage.

Farao van de Vliet
Titel:
Farao van de Vliet
Auteur:
Kader Abdolah
# pagina's:
221 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044642599
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vriendschap
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Nostalgici ,
Romantici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips