Inge Van den Wyngaert

Night Circus

11 februari 2020

Vanaf de allereerste pagina's word je meegezogen in de wonderlijke wereld van het Nacht Circus, le Cirque des Rèves, waar de merkwaardigste acts je met verstomming slagen.

Het circus dient als decor voor een wedstrijd waarvan niemand de regels lijkt te kennen, een wedstrijd waarvan zelfs Marco en Celia, de twee tegenstrevers, niet weten wanneer ze zal eindigen. De enigen die écht lijken te weten wat er gaande is, zijn twee (soms letterlijk) schimmige figuren die optreden als hun respectievelijke mentoren.

De kleurijke cast die Morgenstern’s wereld bevolkt, is maar één van de troeven van dit prachtige boek. De échte ster, is zonder twijfel het circus zelf, met zijn magische attracties waarvan we alleen maar kunnen dromen. Verwacht geen grootse magische duels, geen gevechten, maar het subtiele spel van twee jonge mensen wiens lot onlosmakelijk verbonden is met het circus.

Synopsis

Eind 19e eeuw belandt een boerenzoon uit Massachusetts in de wondere wereld van een geheimzinnig circus, waarna zijn leven bepaald wordt door de magische prestaties van de tot een tovercompetitie veroordeelde sterattractie.

Inge Van den Wyngaert

The night circus : a novel
Titel:
The night circus : a novel
Auteur:
Erin Morgenstern
# pagina's:
387 p. : ill.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Harvill Secker
ISBN:
9781846555244
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Circussen
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Grapjassen ,
Nachtraven
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips