Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Escapisme van de bovenste plank: spring op een rollercoaster in de ruimte

8 februari 2022

Lid zijn van een leesclub heeft alleen maar voordelen! Naast gezellige babbels en taart, ontdek je er ook al eens een boek dat je anders nooit zou hebben gelezen. Neem nu Project Hail Mary: een science fiction verhaal over een ruimtereis: niet meteen waar ik juichend aan zou beginnen.

Ik stelde het dus uit en en uit, tot ik een week voor de boekenclub dacht "Vooruit dan maar, open je wereld, begin bij dit boek". Ik las de eerste pagina, en ik was vertrokken voor een dagenlang leesavontuur. Wat heb ik ervan genoten!

Dit verhaal is namelijk volgens de regels van de kunst verteld. Het start met het moment waarop een astronaut ontwaakt en ontdekt dat hij de enige overlevende is van een onderzoeksteam in de ruimte. Wie hij is en hoe hij in a galaxy far, far away terecht is gekomen, weet hij niet. Maar gaandeweg komt zijn geheugen terug en ontdekken we samen met hem wat er is gebeurd. Die terugblik raakt bovendien verengd met een spannend verhaal in de ruimte zelf waar een onverwachte ontmoeting met buitenaards leven voor heel wat extra uitdagingen zorgt.

O, la la wat spannend is het, en je krijgt als lezer amper de tijd om op adem te komen. Het ene probleem is nog niet opgelost of hop! daar komt de volgende uitdaging alweer aan. Dat vond ik naar het einde van het boek toe best vermoeiend, maar het is tegelijkertijd ook heel verslavend!

Als een goed boek er eentje is dat je overdag doet aftellen naar het volgende leesmoment, dan was dit een superboek! Want zelden raakte ik zo in de ban van een verhaal.

Nooit gedacht dat science fiction me zo veel ontspanning en leespret zou opleveren. En dat wens ik u bij deze ook van harte toe!

Synopsis

Om de Aarde te redden van een levensvorm die het licht van de Zon aantast, wordt een bemand ruimteschip naar een ander zonnestelsel gestuurd.

Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Project Hail Mary
Titel:
Project Hail Mary
Auteur:
Andy Weir
# pagina's:
560 p. : ill.
Uitgeverij:
Xander
ISBN:
9789401614078
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Overleven, Uitsterven
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Doemdenkers
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips