Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Een welnessdagje in papiervorm!

27 januari 2022

Gaat u mee naar een badhuis in Boedapest? Waar we ons kunnen onderdompelen in de warmte van een kuuroord, alle zorgen van ons af kunnen spoelen en dromerig kunnen kijken naar de zonsondergang? Zin in? Duik dan in dit stemmige boek!

We ontmoeten de hoofdpersoon bij de ingang, waar hij reikhalzend wacht op Antoinette, de liefde van zijn leven en al zeven jaar zijn vrouw. Het laatste jaar hebben ze elkaar echter niet meer gezien, want er is iets gebeurd dat hen heel langzaam uit elkaar heeft gedreven. Misschien kunnen ze elkaar weer vinden in de warmte van het kuuroord?

Het is geen spoiler als ik verklap dat Antoinette niet komt opdagen. Dat is namelijk al snel duidelijk. Wat volgt is het eenzame bezoek van de verteller aan de vergane glorie van het badhuis. We volgen hem naar de kleedkamer, we boeken een massage, we drijven in het buitenbad. En ondertussen mijmeren we samen over een verloren liefde, over het leven en over de vraag hoever iemand kan gaan voor de ander.

Ik las dit kleine boekje langzaam en met aandacht, en vond het zeer de moeite waard. Niet alleen de verteller voelde zich herboren bij het verlaten van het badhuis!

Wellness in papiervorm, het bestaat

Synopsis

Een man wacht op een vrouw. Zij komt niet opdagen. In plaats van haar te bellen, bezoekt hij een thermaalbad. Daar, in zijn eigen gedachten, gaat hij op zoek naar troost, antwoorden en zichzelf.

Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Antoinette
Titel:
Antoinette
Auteur:
Robbert Welagen
# pagina's:
111 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Nijgh & Van Ditmar
ISBN:
9789038807430
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verlies (emotie)
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Wereldburgers ,
Romantici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips