How much of these hills is gold - Stemmen uit het verleden
Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Stemmen uit het verleden

3 april 2021

Ook Leuven Leest ambassadeurs moeten hun leestips ergens halen en ik vertrouw nogal eens op de leeslijstjes van Barrack Obama. Zo ben ik al vier jaar op rij enorm blij met zijn 'Beste boeken van het jaar' overzicht. Het zijn stuk voor stuk relevante boeken van vaak nieuwe stemmen die je gehoord moet hebben en dat is voor dit boek niet anders.

Ook met deze boekentip keer ik terug naar het Wilde Westen, sorry voor diezelfde achtergrond... maar dit keer zie je dit alles door de ogen van twee kinderen van Chinese immigranten. Op die manier leer je hoe het hele treinnetwerk dat 'beschaving' bracht in de VS gelegd is door goedkope Chinese werkkrachten. Diezelfde werkkrachten werden overal als derderangsburger behandeld en dat in een sowieso al brute maatschappij. In een zoominterview hoorde ik de auteur vertellen over de verschillende versies van de geschiedenis en hoe gekleurd (en ingeperkt) onze geschiedenislessen verteld worden. Zoveel stemmen worden nooit gehoord (klinkt bekend, toch?). Dit boek probeert daar iets aan te doen en dat alleen maakt het het lezen waard.

Daarnaast is het ook nog eens qua stijl en vorm verrassend, origineel en sterk. Je hoort verschillende personages hun verhaal vertellen op elke hun eigen manier. Ook de onverwachte mix tussen Chinese mythologie en de typische achtergrond van de goldrush werkt goed. Veel te ontdekken dus...


Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Titel:
How much of these hills is gold
Auteur:
C.Pam Zhang
# pagina's:
1 digitaal bestand
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Penguin Publishing Group
ISBN:
9780525537229
Materiaal:
E-boek
Onderwerp:
Broer-zusrelatie
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips