Annelies Goossens
Leestip van Annelies Goossens
Introverte booknerd met een voorliefde voor verhalen uit lang vervlogen tijden.

Het harde lot van vrouwen in Pompeii

18 mei 2022

Amara werd als slavin verkocht door haar moeder, nadat haar vader stierf en ze de eindjes niet meer aan elkaar konden knopen. Zo kwam ze terecht in het bordeel 'Het wolvennest' van pooier Felix in Pompeii. Samen met vier andere wolvinnen probeert ze er het beste van te maken, al hunkeren ze allemaal naar vrijheid en liefde.

In het wolvennest neemt Harper je mee naar het oude Rome, Pompeii, nog voor de ramp. Het verhaal wordt verteld vanuit Amara. Zij was ooit de dochter van een Griekse arts maar nu een Romeinse slavin in een bordeel. Ze heeft vrijheid gekend en kan zich maar moeilijk neerleggen bij haar lot.

We krijgen een inkijkje in het leven van Amara en 5 andere vrouwen die in het bordeel zitten en elk hun eigen levensverhaal te vertellen hebben. Daarnaast zijn er ook heel wat mannen in hun leven. Het boek zit vol met personages en bijhorende intriges. Niemand minder dan Plinius De Oudere maakt o.a. zijn opwachting.

Ik vloog er zo doorheen. Harper schrijft ook zeker goed. Dit is het eerste deel in een trilogie. Benieuwd hoe het verder gaat voor Amara.

Er zijn te weinig boeken over het Oude Rome, dit was er eentje om te smullen. De harde realiteit waarin vrouwen en slaven in het algemeen moesten leven wordt niet geschuwd. Eens iets anders dan gladiatoren en veldslagen. Graag gelezen.

Synopsis

De levens van vijf slavinnen in een bordeel in Pompei͏̈ in 74 n. Chr.

Annelies Goossens
Leestip van Annelies Goossens
Introverte booknerd met een voorliefde voor verhalen uit lang vervlogen tijden.

Het wolvennest
Titel:
Het wolvennest
Auteur:
Elodie Harper
# pagina's:
413 p.
Uitgeverij:
The House of Books
ISBN:
9789044362077
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Romeinse Rijk, Pompeji, Slavernij ; Romeinse Rijk, Prostitutie, Vrouwen ; oudheid
Aanbevolen voor:
Nostalgici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips