Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Wat een prachtboek!

8 november 2022

Dit wervelende boek laat zich eigenlijk niet samenvatten. Of toch, in heel grote lijnen komt het hierop neer. Een bundel korte verhalen die allemaal ergens iets met elkaar te maken hebben. Vaak is dat het werk van een negentiende-eeuwse schrijfster. De personages lezen haar werk, raken verwikkeld in een wetenschappelijk debat over haar leven, of kenden haar persoonlijk. Andere verhalen lijken aanvankelijk niets te maken te hebben met de voorgaande. Maar dan struikel je over een zin, die je al eerder las, of er doet zich een situatie voor die een gebeurtenis uit een ander leven oproept.Want, zo lijkt dit boek te suggereren, elke ervaring is verbonden met zovele anonieme andere.

En de lezer is telkens verrast. Door al die onverwachte patronen, door de bizarre fantasie van de auteur en door de ongebruikelijke levens die de revue passeren. Verhalen over

Meer dan 600 pagina's vlogen moeiteloos voorbij. Wat een prachtboek!

Synopsis

Elf personen vertellen het verhaal van een Britse schrijfster van een uitzonderlijke roman, die in de loop van de honderdzeventig jaar na haar dood de erkenning vergaart die zij tijdens haar korte leven moest ontberen.

Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Het lied van ooievaar en dromedaris : roman
Titel:
Het lied van ooievaar en dromedaris : roman
Auteur:
Anjet Daanje
# pagina's:
655 p. : ill.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Passage
ISBN:
9789054524106
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schrijverschap
Aanbevolen voor:
Nachtraven ,
Nostalgici ,
Romantici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips