Annelies Goossens
Leestip van Annelies Goossens
Introverte booknerd met een voorliefde voor verhalen uit lang vervlogen tijden.

Twee uitersten ontmoeten elkaar

28 december 2021

Martin Dujeu is een verlegen introverte jongen die in een rijke buurt woont, met een grote liefde voor literatuur en de droom om een grote roman te schrijven. Zijn moeder kwam om in een vliegtuigongeluk toen hij twee was en zijn vader verwerkt zijn verdriet door minnares na minnares in huis te halen. Wanneer hij de dakloze Celestine ontmoet die in haar dagboek schrijft wil hij haar graag leren kennen. En zo ontstaat een ontwapenende vriendschap tussen twee uitersten die hun beiden levens zal veranderen.

Nog voor ik doorhad dat De Rosnay (mijn favoriete schrijfster) een nieuw boek uithad, had ik het al in mijn handen (danku bib). Blijkbaar is dit de eerste roman die ze ooit schreef en die ze nu eindelijk kan uitgeven. Ik las dit boek naar goede gewoonte binnen de 24u uit. Ik vind dat haar beste in een lange tijd.

Alle De Rosnay elementen zijn er: een outcast met een passie voor schrijven, een wat gebroken familie, Parijs... De ontluikende vriendschap tussen Celestine en Martin is hartverwarmend. Net als de andere personages die op zoek zijn naar wat warmte, vooral Victor Dujeu, Martin's vader die de dood van zijn echtgenote nog lang niet heeft verwerkt.

Schoontje! Op naar de volgende De Rosnay.

Synopsis

Tussen een jongen van achttien en een dakloze vrouw ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap.

Annelies Goossens
Leestip van Annelies Goossens
Introverte booknerd met een voorliefde voor verhalen uit lang vervlogen tijden.

Dit leven is van jou
Titel:
Dit leven is van jou
Auteur:
Tatiana De Rosnay
# pagina's:
299 p.
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026356032
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vriendschap
Aanbevolen voor:
Wereldverbeteraars
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips