Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Een verbijsterende kijk in een subcultuur waar je nog nooit van hebt gehoord!

8 juli 2022

Een jonge conservatoriumstudent breekt in bij een natuurhistorisch museum en gaat aan de haal met bijna 300 opgezette vogels. In dit spannende boek ontdek je waarom hij dat deed, en hoe de politie hem uiteindelijk op het spoor kwam.

En dat is nog maar het begin. Want je ontdekt nog zoveel meer achter de schermen van deze true crime. Waar kwamen de vogels vandaag bijvoorbeeld? Wie waren de verzamelaars? Hoe werd de collectie de wereldoorlogen door geloodst? Waarom hadden de Victorianen bovendien zo'n obsessie met veren? En hoe komt het dat vandaag de dag volwassen mannen in tranen kunnen uitbarsten bij het aanschouwen van een vogelstaart?

En alsof dat nog niet genoeg is, je kruipt ook nog eens de krochten van het internet in. Je volgt schimmige gesprekken tussen mensen met vreemde aliassen. Je ziet hoe gigantische sommen worden neergeteld een pluimpje en hoe geesten in de war raken bij de gedachte aan een paradijsvogel. Wat eens onschuldig leek (dol zijn op veren) krijgt een bitter smaakje in dit boek.

Kortom:of je nu een nieuwsgierige aagje bent, een ornitoloog, een true crimelover en of een museum: je zal smullen van dit amusante en tegelijk ook verbijsterende boek!

Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

De verendief : schoonheid, obsessie en de vogeldiefstal van de eeuw
Titel:
De verendief : schoonheid, obsessie en de vogeldiefstal van de eeuw
Auteur:
Kirk Wallace Johnson
# pagina's:
1 digitaal bestand
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789045030890
Materiaal:
E-boek
Onderwerp:
Veren (vogel), Vogels
Aanbevolen voor:
Burengluurders ,
Feitenverzamelaars
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips