Leestip van Eva Caers

Parallelle werelden met een magische toets

27 februari 2024

In De kleuren van magie, het eerste deel van de Schemering-trilogie, schept V.E. Schwab een universum waarin er maar liefst vier versies van Londen bestaan: een Rood, Grijs, Wit en Zwart Londen, waarbij het Grijze Londen het Londen is dat wij ook kennen. Het hoofdpersonage Kell beschikt over magische krachten waarmee hij in staat is om tussen de verschillende versies van Londen te reizen als boodschapper. Wanneer hij op een dag een mysterieuze maar gevaarlijke steen in handen krijgt, slaat het noodlot toe. Samen met Lila zal hij alles op alles moeten zetten om de steen terug te brengen naar de plaats waar hij hoort. Maar daar komen veel onverwachte obstakels bij kijken...

De kleuren van magie leest als een ontspannende fantasy-roman waarin je even kan ontsnappen aan de realiteit. Dankzij de originele en gedetailleerde world building van Schwab heb je echt het gevoel dat je even meegevoerd wordt naar niet één, maar drie andere werelden.

Synopsis

Een magiër die tussen de drie werelden, de rode, de witte en de zwarte, van Londen kan reizen, probeert samen met een zakkenroller te ontsnappen aan de invloed van Zwart Londen.

Leestip van Eva Caers

De kleuren van magie
Titel:
De kleuren van magie
Auteur:
V.E. Schwab
# pagina's:
415 p.
Genre:
Romans,
Fantasy
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022584934
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Nachtraven
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips