Leestip van Bieke Janssens
Lezen is op ontdekking gaan; is reizen in tijd en ruimte; is in het hoofd kruipen van de auteur en in het lijf van een personage.

Een trouw publiek moet je niet meer overtuigen, voor een ander kan Jo Claes een aangename ontdekking zijn.

31 januari 2023

Samenvatting
Inspecteur Thomas Berg krijgt een anonieme brief met het bericht dat er teveel buitenlandse studenten in Leuven zijn. De schrijver van de brief vindt het zijn plicht daar iets aan te doen...

Leestip
Voor de meeste Leuvenaars moet Jo Claes niet meer worden voorgesteld. De auteur en voormalig leerkracht Nederlands en Engels in het Heilig Hart Heverlee schreef sinds 2008 al 17 misdaadromans. Allemaal hebben ze inspecteur Thomas Berg in de hoofdrol en spelen ze zich af in Leuven, de woonplaats van Claes.
Minder bekend is dat de auteur zijn debuut maakte in 1984 en sinds 2002 ook non-fictie schrijft o.a. over Griekse mythen en Romeinse sagen. Met zijn publicaties won hij verschillende prijzen waaronder de Hercule Poirot publieksprijs.

Elke misdaadroman bevat dezelfde ingrediënten en blijft spannend tot op het laatste moment. Race tegen de klok is een beetje een buitenbeentje omdat het aanzienlijk dunner is dan de gemiddelde 400 bladzijden. Het werd in 2020, in het kader van een campagne van een boekhandel, als extraatje aangeboden bij de aankoop van 2 andere romans uit de reeks en viel zo in de smaak van de lezers dat het herdrukt werd.

Literatuur hoeft echt niet altijd hoogdravend, gekunsteld, complex, of vernieuwend te zijn. Race tegen de klok is gewoon een spannend en vlot geschreven misdaadverhaaltje. Het gaat er zo in en maakt je zelfs wijzer over je thuisstad. Wat wil je nog meer?
Goede wijn behoeft geen krans 😊

Synopsis

Hoofdinspecteur Thomas Berg van de Leuvense politie probeert het leven van drie studenten te redden en een meedogenloze moordenaar te ontmaskeren.

Leestip van Bieke Janssens
Lezen is op ontdekking gaan; is reizen in tijd en ruimte; is in het hoofd kruipen van de auteur en in het lijf van een personage.

Race tegen de klok
Titel:
Race tegen de klok
Auteur:
Jo Claes
# pagina's:
159 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Houtekiet
ISBN:
9789089249333
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips