Lonesome Dove / McMurtry, Larry - Het Wilde Westen zoals je het nog nooit las
Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Het Wilde Westen zoals je het nog nooit las

12 november 2019

Eerst en vooral een pleidooi voor de auteur en dus zijn hele oeuvre; Larry McMurtry kent zijn gelijke niet. Als ik nood heb aan een vleugje escapisme rijkelijk overgoten met humor en onvergetelijke personages dan kan ik bij hem terecht. Verschillende figuren uit zijn Westerns zullen voor altijd in mijn geheugen gegrift staan, ik beschouw hen als een soort verre vrienden (misschien wat raar voor cowboys, prostituees, outlaws en indianen maar toch is het zo).

Ik begrijp je oorspronkelijke scepsis. Ik trok ook een wenkbrauw omhoog toen mijn vader The Berrybenders quasi opdrong maar hij had gelijk. De boeken voeren je echt mee naar het Wilde Westen en geven je prachtige vrouwen die hun mannetje staan. Naast The Berrybenders is er ook Lonesome Dove, een al even geniale boekenserie. Zoals eerder aangehaald is ook de humor nooit ver te zoeken en val je van schaterlach in ontroering en terug. Voor de fans van Deadwood of kinderen die opgroeiden met Winnetou en Old Shatterhand. Maar ook voor fans van echt goede verhalen die je even verlossen van de dagdagelijkse realiteit waar cultuursubsidies even schaars zijn als bizons op prairies...

Synopsis

Bij de grote trek in de 19e eeuw van cowboys en vee dwars door Amerika naar de staat Montana ontstaan bijzondere vriendschappen.

Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Titel:
Lonesome Dove / McMurtry, Larry
Auteur:
Larry McMurtry
# pagina's:
446 p.
Uitgeverij:
Het Spectrum
ISBN:
90-274-2524-8
Materiaal:
book
Onderwerp:
Wilde Westen
Aanbevolen voor:
Nostalgici ,
Romantici
Doelgroep:
ageAdults

Gerelateerde leestips