Annelies Goossens
Leestip van Annelies Goossens
Introverte booknerd met een voorliefde voor verhalen uit lang vervlogen tijden.

Wat als iemand anders beweert de moeder van jouw dochter te zijn?

12 januari 2021

Bess Bright is een garnalenverkoopster in Londen en raakt ongepland zwanger van een man die ze eigenlijk niet echt kent. Financieel gezien kan ze haar dochter niet onderhouden en dus gaat ze naar het Foundling Hospital waar baby's opgevangen worden. Wanneer ze 6 jaar later terugkeert met al haar spaargeld om haar dochter weer op te halen, blijkt dat iemand anders haar voor was. Die vrouw heeft haar identiteit aangenomen en wist over het token, een half hart van walvisbeen met initialen, dat Bess bij haar dochter heeft achtergelaten. Wie heeft haar meegenomen? En waarom?

Stacey Halls is zo'n auteur die me nu echt wel overtuigd heeft. Haar boeken zijn een mooie mix van een goed fictieverhaal met sterke vrouwen in de hoofdrol in een historische setting. Haar andere boek 'The familiars' vond ik misschien nog net een tikkeltje beter, maar van deze heb ik ook echt genoten!

The foundling weet een mooi beeld te scheppen van Georgian London, zowel de rijke als de arme kant. Maar het zijn de personages die het hem doen. Ik had wel een klik met Bess, maar onverwacht vond ik Alexandra eigenlijk interessanter. Haar perspectief raakte me. Een vrouw opgesloten in haar eigen angsten en hoofd.
Ook de zijpersonages zijn fijn neergezet zoals Lyle, Ambrosia en Doctor Mead.

Er zaten soms wat te grote toevalligheden in het verhaal en het einde had wat dieper uitgewerkt mogen zijn. Maar al bij al ben ik blij met hoe het afgelopen is en ben ik hier echt doorgeraasd. Halls schrijft zo vlot. Wachten op haar volgend verhaal dan maar.

Synopsis

In 1754 probeert een moeder in Londen de dochter die ze zes jaar eerder na de geboorte heeft afgestaan, terug te vinden.

Annelies Goossens
Leestip van Annelies Goossens
Introverte booknerd met een voorliefde voor verhalen uit lang vervlogen tijden.

De vondeling
Titel:
De vondeling
Auteur:
Stacey Halls
# pagina's:
317 p.
Uitgeverij:
The House of Books
ISBN:
9789044360578
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vondelingen
Aanbevolen voor:
Nostalgici
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips