Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Hoppen tussen hoofden en dat op geniale wijze!

7 juni 2022

Samenvattingen op achterflappen zijn niet te vertrouwen. Dat bleek ook deze keer weer. Hoe kan men de plank misslaan, och, och, och!

Toegegeven: dit boek valt niet écht samen te vatten, want er is niet één allesomvattende spanningsboog die de lezer meesleept. Het is eerder een soort mozaïek. Ik verklaar me nader.

Centraal staan Thomas en Tonia. Hij blijft thuis voor de dochter, want het is nu haar beurt om carrière te maken. We pluggen even bij hen beiden in, en maken een moment uit hun leven mee. Maar evengoed nestelen we ons voor een hoofdstuk in het hoofd van Howard, de broer van Thomas, die een soort midlife crisis heeft. We gaan met Leo, de andere broer, een jas kopen. En we duiken even in het leven van Olga, een Poolse schoonmaakster die een kamer huurt bij Tonia.

Dat is het eigenlijk. En hoe geniaal is dat! Elk hoofdstuk is een ontdekking, een "tranche de vie", een "deep dive" in iemand leven en gedachten. Al die mensen zijn met elkaar verbonden, ze duiken op in elkaars verhalen, of bevinden zich ergens als een vaste waarde op de achtergrond.

Vergelijkingen maken is moeilijk, maar ik denk dat dit wel iets is voor de liefhebbers van Mrs. Dalloway.

Synopsis

Wederwaardigheden van drie generaties van een moderne familie.

Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

De Bradshaw-variaties
Titel:
De Bradshaw-variaties
Auteur:
Rachel Cusk
# pagina's:
268 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023456742
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Gezin, Relaties
Aanbevolen voor:
Burengluurders ,
Fijnproevers
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips