Leestip van Melanie Huyghe
Nooit een periode zonder boek. Soms een periode met meerdere boeken tegelijk.

De perimenopauze onder de aandacht

10 juli 2024

Ik zag dit boek hoog aangeprezen in verschillende lijstjes. Zonder goed te weten waaraan ik begon, besloot ik het te lezen.

Het thema, de perikelen van een vrouw van 45 die een midlife crisis heeft en/of in de perimenopauze zit, trok me wel aan.

Het verhaal bestaat uit 4 delen. Het eerste deel vond ik het beste. Ik zat dadelijk in het verhaal. De schrijfster heeft goed nagedacht over de opbouw. Het hoofdpersonage vertrekt met de auto van west naar oost in de VS met als eindbestemming New York. Ze wil er uitbundig haar 45e verjaardag vieren. Op nauwelijks 30 minuten van haar huis besluit ze te overnachten in een motel waar ze besluit te blijven. Ik vond deze insteek goed gevonden en keek uit naar het vervolg.


In de drie andere delen vind ik de vele experimentele tot zeer uitbundige seksscènes te overheersend en teveel in detail besproken. Voor mij voelde het niet meer realistisch.

Ik vond het voor mezelf een verrijking dit boek te lezen omdat ik zelf met schrijven bezig ben en me ongemakkelijk voel bij het schrijven van seksscènes. Miranda July laat zien hoe het kan. Ik vind ook dat ze erg bevrijdend en creatief schrijft.

Een aanrader voor wie niet vies is van een seksueel (overladen) verhaal dat open minded, creatief en vaak ook grappig is.

Synopsis

Een semibekende kunstenaar besluit in een opwelling om haar gezin en werk achter te laten en in een motelkamer te gaan wonen, waar ze een affaire met een jongere, getrouwde man begint.

Leestip van Melanie Huyghe
Nooit een periode zonder boek. Soms een periode met meerdere boeken tegelijk.

All fours
Titel:
All fours
Auteur:
Miranda July
# pagina's:
413 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403131221
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Identiteit, Middelbare leeftijd ; vrouwen, Seksualiteit ; vrouwen, Intimiteit, Ouder worden, Menopauze
Aanbevolen voor:
Burengluurders ,
Wereldburgers
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips