Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Straffe Madame naast Churchill

10 januari 2018

Achter elke grote man staat een sterke vrouw, zegt men wel eens. In dit geval is het niet achter maar NAAST. Clementine Churchill was immers een first lady van formaat die vanop de zijlijn stevig meestuurde. Een dame met pit ook, voorzien van een stevig karakter dat weerwerk bood aan de straffe mens die Churchill was. Geen kleffe romantiek in dit boek: wel een razend interessant verslag van een duo zonder weerga. Een huwelijk waarin het vaak kletterde, en waarin een gezamenlijke vijand succesvol werd bestreden.

Dit boek geeft inzicht in de coulissen van de politiek. In de diplomatie achter gesloten deuren. Het gaat over compromisloze inzet, hoeveel offers daar ook voor nodig zijn. Want persoonlijke drama's zijn ook deel van het verhaal.

Clementine was geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Vandaag zou ze zelf de politiek in gegaan zijn, ongetwijfeld met succes. Hier lees je hoe ze binnen de marges die haar toen waren toegestaan maximaal haar stempel wist te drukken op een spannende tijd. Compleet met frustraties, zenuwinzinkingen en diepe dalen. Een superinteressante biografie!

Synopsis

Levensbeschrijving van Clementine Baroness Ogilvy Spencer Hozier (1885-1977), echtgenote van Winston Churchill, die een grote invloed uitoefende op de politieke carrière van haar echtgenoot.

Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Clementine : een leven met Winston Churchill
Titel:
Clementine : een leven met Winston Churchill
Auteur:
Sonia Purnell
# pagina's:
445 p., [8] p. platen
Uitgeverij:
Karmijn Uitgeverij
ISBN:
9789492168177
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen