Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Meesterlijke Leuvense debuutroman

9 januari 2018

TIP: Ellen Verstrepen is op 28 april 2019 van de partij op het Slow Book Festival!

Ik weet niet waarom ik doe wat ik nu doe, waarom ik wil wat ik nu wil. Ik weet alleen dat ik, nu het vaststaat dat je me nooit meer zal zien of zal spreken, het nodig vind dat je me kent. Daarom krijg je hier in deze ordinaire enveloppe mijn memoires, mijn versie van de feiten. Ik zal nooit weten of je de moeite hebt genomen om ze te lezen, of ik de moeite was, of ik je ooit of even heb kunnen boeien. Hoe dan ook, wanneer je dit leest, zal ik verdwenen zijn.

An Janssens kreeg de meest banale naam ter wereld, alsof haar ouders haar bij voorbaat hadden opgegeven. Ze groeit op in de schaduw van haar extraverte broer Rutger. Hun vader vertrekt op een dag 'naar Engeland' en laat een verbitterde weduwe achter, wat de band tussen broer en zus alleen maar versterkt. De twee worden onafscheidelijk, al is hun verhouding duidelijk bepaald. Rutger leidt, An volgt. Op een dag stelt Rutger haar voor aan zijn vriend Hasse, die toevallig iedere dag dezelfde trein neemt. Vanaf dan is niets meer zoals het was.

Een prachtig verhaal.....mooi, ontroerend, meeslepend en o zo mooi geschreven..een heus literair pareltje van de Leuvense debutante Ellen Verstrepen. Volgens mij dé ontdekking van 2017 ! Een auteur van wie we nog gaan horen !

Synopsis

Een jonge vrouw worstelt met een uitzichtloze liefde.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Oker
Titel:
Oker
Auteur:
Ellen Verstrepen
# pagina's:
270 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Houtekiet
ISBN:
9789089246035
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Broer-zusrelatie
Doelgroep:
Volwassenen