Lore Delahaye
Leestip van Lore Delahaye

Wonderlijke dystopia?

27 mei 2024

Voor mij was dit een perfect boek om uit mijn leesdip te komen! Het vertelt het verhaal van onderzoekers op expeditie in een mysterieuze Area X, die verscheen en alle tekenen van mensen opslokt, omvormt, vernietigt.

De onderzoekers worden gedefinieerd door hun functie en expertise, en niets anders. We weten zelfs hun namen niet. Dit geeft meteen al een vervreemdend gevoel bij het lezen. Woorden zijn belangrijk in dit verhaal, wat mijn taalliefhebbende hart altijd sneller doet kloppen.

Als je houdt van introspectieve vertelling is dit zeker voor jou. We volgen de gedachten, of misschien het dagboek, van 'de bioloog'. Het boeide me enorm hoe ze op een heel beschrijvende manier naar de wereld kijkt, hoe ze de natuur analyseert en deze manier van denken en kijken doortrekt in al haar denken. Dit benadrukt voor mij het uncanny en vervreemdende gevoel dat het boek oproept.

Het gevoel dat alles vreemd is, dat er niet één duidelijk gevaar is, maakt dit boek ongelofelijk spannend en een echte page turner. Hoewel er duidelijk iets gevaarlijks loert, wordt de natuur als prachtig en wonderlijk beschreven. Het is tegelijk onheilspellend en fascinerend!

Ik raad Annihilation zeker aan, maar wees voorbereid op meer vragen dan antwoorden! Gelukkig zijn er nog deel twee en drie om je nieuwsgierigheid te stillen :)

Synopsis

Vier wetenschappers worden op een excursie gestuurd naar het vreemde 'Area X', een gebied waar weinig over bekend is en waarin elf eerdere excursies sneuvelden of helemaal niet terugkeerden. Ze leggen hun bevindingen vast in geschriften.

Lore Delahaye
Leestip van Lore Delahaye

Annihilation
Titel:
Annihilation
Auteur:
Jeff Vandermeer
# pagina's:
195 p. : ill.
Uitgeverij:
Fourth Estate
ISBN:
9780008263348
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Doemdenkers ,
Wereldverbeteraars
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips