Menu

Een duister verleden in een duistere stad

afbeelding van Linda Wouters
Leestip van Linda Wouters Lichtelijk verslaafd.

Een duister verleden in een duistere stad

In de vakantie mag het al eens wat dikker, toch? De Zweed Niklas Natt och Dag (geen pseudoniem van doen met zo’n schitterende naam!) heeft een fascinerend boek op de wereld gezet.
Spoiler alert: het speelt zich af in het jaar 1793. Op de achtergrond vlamt de Franse revolutie – zelfs in het noordelijke Stockholm zorgt dat voor onrust. Een stervende jurist en een ex-matroos die getekend is door dood en verderf uit de voorbije oorlogsjaren starten een onderzoek naar een wrede moordenaar. Het boek catapulteert je terug in de tijd. Niet naar verfijnde salons met beschaafde conversaties, maar de hardere werkelijkheid daarbuiten. Je ziet, voelt en ruikt de stinkende straten, de dodelijke armoede met drank en misbruik, … Hun rationele aanpak staat op slechte voet met middeleeuwse gebruiken in een nog steeds feodale maatschappij. Het boek is met zijn verschillende verhaallijnen spannend van begin tot einde. Een indrukwekkende historische ervaring.
Suggesties: 
Dit boek zeker (niet) lezen als …
je meer van science-fiction houdt

Synopsys

1793. Stockholm is in de greep van paranoia en samenzweringen. En dan wordt er een gruwelijk verminkt lichaam opgevist. Een romp en een hoofd, zonder ogen. Onderzoek wijst uit dat er maandenlange martelingen aan vooraf hebben moeten gaan. Voormalig jurist Cecil Winge staat voor de ogenschijnlijk onmogelijke taak om de identiteit van de romp én van de moordenaar te achterhalen. Het zal zijn laatste zaak worden, want door tuberculose nadert het einde van zijn dagen. Zijn pad voert hem tot diep in de sadistische clandestiene organisaties van de Zweedse elite. Maar ook tot in de genadeloze standenmaatschappij, waar sloebers en zwendelaars alles op alles moeten zetten om te overleven.
afbeelding van Linda Wouters
Leestip van Linda Wouters Lichtelijk verslaafd.
Deel deze tip:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA
Type de code over in bovenstaand veld.

Reacties