Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Kidnapping in Leuven

4 mei 2019

Op een warme zomerdag na een bezoek aan de Kruidtuin in Leuven gebeurt het ondenkbare voor Caro Westerhof: haar gezin blijft verwoest achter wanneer haar echtgenoot sterft en een van hun kinderen spoorloos verdwijnt. Onmacht neemt haar leven over, maar onverwacht maakt het verdriet ook nieuwe krachten in haar los.

Caro leert contact te leggen met haar verloren liefde over de grenzen van de dood heen. Maar kan ze vermijden dat haar zoektocht als medium ook andere familiegeheimen blootlegt?

Anja Feliers start bij haar nieuwe uitgever Van Halewijck ook met een totaal nieuwe reeks. Hoofdpersonage is ditmaal Cara Westerhof -een medium zo blijkt later- en niet langer de populaire psychologe Kathleen Verlinden (al maakt Kathleen wel een blitsoptreden in het boek).

'Wat hij me zei' is wél een typische Feliers in die zin dat hij enorm vlot leest en bij momenten wel echt spannend is. Jammergenoeg zijn er enkele kleinigheden, waardoor je merkt dat Feliers toch nog wat moet groeien wil ze behoren tot de keure van Vlaamse topauteurs zoals Coppers en Claes en dan vooral op het gebied van geloofwaardigheid. Zo laat ze een 8-jarige dingen denken en verwoorden waarvan je weet dat een kind van die leeftijd dat nooit zou zeggen of doen. Ook al wordt er geinsinueerd dat het kind hoogbegaafd is....het blijft onrealistisch. Er wordt ook enorm veel cava gedronken bij Feliers. Haar personages drinken bijna dagelijks cava zelfs als er slecht nieuws verteld wordt. Noem me ouderwets maar ik trek alleen een fles cava open als ik wat te vieren heb. Haar personages ontkurken een fles cava zoals de doorsnee Vlaming een fles wijn of bier opent. Misschien muggenzifterij maar het zijn wel dingen die blijven hangen omdat ze niet overeenkomen met het échte leven (het is wel fictie maar herkenbaarheid scoort altijd beter bij de lezer) en dat is spijtig. Desalniettemin een vermakelijk boek om op een druilerige dag te lezen.

Synopsis

Als het gezin van medium Caro wordt verwoest, gaat zij op onderzoek uit.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Wat hij mij zei
Titel:
Wat hij mij zei
Auteur:
Anja Feliers
# pagina's:
287 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Van Halewyck
ISBN:
9789461318725
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen