Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Liese Meerhout in Haspengouw

2 juni 2019

Wijkagente Camila Bonardo is een vrolijke jonge vrouw. Als ze bij de routinecontrole van een woning een bloedbad aantreft, slaagt ze er niet in haar collega’s te alarmeren: ze gaat volledig in shock. De dagen na haar lugubere ontdekking krijgt Camila de beelden niet uit haar hoofd. Haar therapeut stelt hypnose voor om het trauma te helpen verwerken. Als Camila tijdens de hypnose de deur van haar kindertijd opent, belandt ze in een nog grotere nachtmerrie. Maar zijn haar herinneringen echt of zijn ze fantasie? De ontredderde vrouw zoekt steun bij haar vriendin en collega Liese Meerhout. Die kan het niet laten ongevraagd te gaan graven in het verleden van haar vriendin. Al snel blijkt dat Lieses nieuwsgierigheid slapende honden uit het verleden wakker maakt: Camila’s leven is in gevaar…

De 16de (!) Liese Meerhout reeds en Coppers wordt nog steeds beter. 'Het vergeten meisje' is zoals we van Coppers gewend zijn een intelligente, goed onderbouwde en mooi uitgewerkte misdaadroman. Coppers schrijft niet zomaar wat. Het is duidelijk dat hij heel wat onderzoek heeft verricht. Alles moet kloppen bij hem...hij is dan ook een perfectionist. Coppers beheerst de kunst van het thrillerschrijven tot in zijn vingertoppen. Maar dat wisten we al. Wat maakt een Coppers daarnaast zo goed en sterk ? Coppers is een zeer 'menselijke' en 'toegankelijke' auteur...een man van het (lezende) volk en dat zijn zijn personages ook. Het zijn figuren waarmee je je kan identificeren, die je kan begrijpen en voor wie je al dan niet warme gevoelens kan koesteren. Bijzonder aan dit boek is dat het zich gedeeltelijk in Sint-Truiden en gedeeltelijk in Antwerpen afspeelt. Coppers woont in Antwerpen maar werd geboren in Sint-Truiden, waar hij ondertussen ereburger is en de plaatselijke bib naar hem vernoemd werd. Mijn advies ? Kopen dat boek en meenemen in je reiskoffer....you will not regret it !

Synopsis

Als commissaris Liese Meerhout de hypnosesessies van haar vriendin Camila bijwoont waarin duistere jeugdherinneringen naar boven komen, ontdekt ze dat Camila's leven in gevaar is.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Het vergeten meisje : een Liese Meerhout-thriller
Titel:
Het vergeten meisje : een Liese Meerhout-thriller
Auteur:
Toni Coppers
# pagina's:
341 p.
Genre:
Romans,
Detectives
Uitgeverij:
Angèle
ISBN:
9789022336205
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen