Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Een boek dat zindert, swingt en indruk maakt

11 april 2018

Eerlijk is eerlijk, Zadie Smith heeft bij mij een streepje voor. Ik heb al haar boeken gelezen en telkens opnieuw genoten én bijgeleerd, fijn als fictie dat kan doen.

Met Swing Time is het niet anders, maar de surplus zit in het ritme van dit boek... je wordt voorgestuwd door de muziek en dans die Smith voelbaar beschrijft. Dat maakt dat het een vlot leesbaar boek is, het voelt nooit zwaar op de hand terwijl er toch existentiële thema's worden aangesneden... zo krijg je inkijk hoe het is voor een zwart meisje om op te groeien in de wereld van vandaag. Wat moet ze met haar culturele erfenis en waar bestaat die uit? Wat is zwarte muziek? En welke rol speelt het 'moedercontinent' Afrika? Hoe zit het met beroemdheden die adopteren en schooltjes openen en zo een zuiver geweten kopen?

Er zit zo ontzettend veel in dit boek terwijl en je krijgt het kleurig, muzikaal ingepakt op een dienblad aangeboden... wat wil een lezer nog meer?

Synopsis

In 1982 raken twee gekleurde meisjes van zeven met elkaar bevriend als ze voor het eerst naar balletles gaan in Noordwest-Londen.

Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Swing time
Titel:
Swing time
Auteur:
Zadie Smith
# pagina's:
453 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Hamish Hamilton
ISBN:
9780241144152
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Identiteit
Doelgroep:
Volwassenen