Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Het prediken waard

25 augustus 2022

Af en toe lees ik een boek dat de prediker in mij naar boven haalt. Een boek dat, in de weken na het uitlezen, te pas en te onpas opduikt in mijn hoofd. Een boek dat bij de meest uiteenlopende gespreksonderwerpen toch opeens relevant blijkt te zijn en het gesprek naar zich toetrekt. En ja, weggever, dit is zo'n boek. Het feit dat het al een vijftal jaar oud is en nu zowat visionaire krachten wordt toegeschreven (pandemie jongens, pandemie) draagt alleen maar bij tot de mythe rond dit boek. En ook die goede HBO-reeks die dit verhaal vertelt, doet geen kwaad aan het geheel.

Ik moet het echter niet ver gaan zoeken. Mijn liefde voor dit boek zit in de meest klassieke componenten: mooie personages, een fantastisch plot, verschillende verhaallijnen die een mooi web vormen, een ode aan de verbeeldingskracht en een mooi staaltje escapisme voor de lezer. Het plezier dat ik beleefde aan het boek, gun je iedere lezer en is dus meer dan het prediken waard.

Synopsis

In de nabije toekomst breekt er een desastreuze epidemie uit: wie de Georgische Griep oploopt bezwijkt daaraan binnen 48 uur zonder enige kans op genezing.

Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Station eleven
Titel:
Station eleven
Auteur:
Emily St.John Mandel
# pagina's:
333 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Picador
ISBN:
9781447268963
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Apocalyps, Culturele identiteit, Kunst, Overleven
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips