Lam - Veelbelovende debuutroman van singer-songwriter
Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Veelbelovende debuutroman van singer-songwriter

12 oktober 2018

Lucia is zes wanneer haar moeder een winkel binnenstapt en niet meer naar buiten komt. Niemand weet waar ze heen is, niemand beantwoordt welke vraag dan ook. De verdwijning zorgt voor een oorverdovende stilte in huis en de afwezigheid van haar moeder trekt een donkere streep door het leven van zowel Lucia als haar vader. De eenzaamheid thuis en op school, het verlangen naar een moederfiguur en de onmacht van haar vader drijven Lucia als jonge vrouw uiteindelijk het dorp uit.

Meer dan tien jaar later leidt Lucia een chaotisch leven in de stad, het verleden lijkt begraven en vergeten. Tot ze telefoon krijgt. Het lijk van haar vader is gevonden. Tegen haar zin keert Lucia terug naar het dorp dat ze ooit bewust de rug toekeerde, terug naar het ouderlijk huis, waar ze terechtkomt in haar vaders best bewaarde geheim.

'Lam' is een roman over loslaten, accepteren en berusten. Lucia vindt eindelijk een antwoord op de vragen die haar al 10 jaar kwellen en komt eindelijk in het reine met haar verleden en met zichzelf en kan daardoor verdergaan of beter gezegd 'beginnen' met haar volwassen leven. Een opmerkelijk debuut waarvan je in het begin niet goed weet waar het naartoe gaat maar zich dan plots ontpopt tot een roman van formaat. Waarschijnlijk één van de beste debuten van het najaar.

Synopsis

Lucia heeft een nare jeugd achter de rug en hoopt nooit meer naar haar ouderlijk huis te hoeven terugkeren. Wanneer haar vader overlijdt. keert ze noodgedwongen terug naar haar ouderlijk dorp, waar ze op een goed bewaard familiegeheim stuit.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Lam
Titel:
Lam
Auteur:
Hannelore Bedert
# pagina's:
268 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Angèle
ISBN:
9789022335581
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verdwijningen
Doelgroep:
Volwassenen