Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Kippenvel

5 maart 2019

Jaren geleden had Rozane de deur van het ouderlijk huis voorgoed achter zich dichtgetrokken, maar plots wordt ze opnieuw geconfronteerd met haar moeder én met een pijnlijk verleden. Rozane twijfelt: zal ze zich verzoenen of zal ze wraak nemen? 'Het ouderlijk hui' is een meeslepende roman over oude wonden die nooit helen, over het verlies van identiteit en vervreemding, over de hunkering naar liefde.

‘Bloedstollende kroniek van de onderhuidse verstikking waarin familiale banden kunnen ontaarden. Verplichte lectuur voor zij die denken dat psychische kwetsuren eenvoudig op te lossen zijn.’ – Dirk De Wachter

De Leuvense Rita Vrancken levert met deze tweede roman een pareltje af. Je zit onmiddellijk vanaf de eerste pagina in het verhaal en het laat je niet meer los. het boek is confronterend en herkenbaar vooral voor lezers die een moeizame relatie met hun ouders hebben....het is intriest en aangrijpend maar ook hoopgevend en simpelweg mooi. Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen en bleef een beetje verdwaasd achter. Ik wist dat Rita een straffe madam was maar dat ze zo kon schrijven....dit boek oversteeg mijn verwachtingen.

Synopsis

Een vrouw neemt in 24 uur haar moeilijke leven door met haar moeder die net een beroerte heeft gehad.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Het ouderlijk huis : roman
Titel:
Het ouderlijk huis : roman
Auteur:
Rita Vrancken
# pagina's:
199 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789460017346
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Familie
Doelgroep:
Volwassenen