Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

Een meeslepend boek over een zoektocht naar een verdwenen vader

23 november 2021

Samir boft maar met zo'n vader! Eentje die steeds positief door het leven danst en de meest fantastische verhalen verzint. Al vertellend neemt hij zijn zoon mee naar het verre Libanon, het land dat hij heeft moeten verlaten. Het ruikt er naar ceder, de mensen zijn er mysterieus en alle avonturen lopen goed af. Heerlijk.

Maar dan verdwijnt vader zomaar, van de éne dag op de andere. Samir mist hem ontzettend. En die leegte wordt steeds meer een obsessie. Want, wat is er precies gebeurd, vroeger in Libanon. Waarom is zijn vader ooit naar Duitsland gevlucht? En waarom is hij negen jaar later toch weer terug gegaan? Had hij een geheim? Leeft hij nog?

Samir raakt gebeten door deze vragen en spit de geschiedenis van Libanon uit. Maar tijdens een reis in het Midden Oosten stelt hij vast dat de fantastische vertellingen van vroeger de échte sleutels tot de oplossing bieden.

Een prachtig verhaal over een coming of age, waarbij de hoofdpersoon ook emotioneel een hele reis aflegt. Ik vond dit echt een pareltje!

Synopsis

De zoon van een uit Libanon gevlucht gezin voelt zich in de steek gelaten als zijn vader plotseling verdwijnt en gaat, als hij wat ouder is, zijn vader in Libanon zoeken.

Jacqueline van Leeuwen
Je bent nooit te oud (of te jong) voor een goed verhaal!

De zoon van de verhalenverteller
Titel:
De zoon van de verhalenverteller
Auteur:
Pierre Jarawan
# pagina's:
448 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
HarperCollins
ISBN:
9789402700312
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zoektocht naar de vader
Aanbevolen voor:
Dagdromers ,
Wereldburgers ,
Fijnproevers
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips