Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Creepy krijtmannetjes

23 februari 2018

Het probleem was, we werden het nooit eens over het precieze begin. Was het toen we voor het eerst de krijtmannetjes tekenden, of toen ze opeens uit zichzelf verschenen? Was het dat afschuwelijke ongeluk? Of toen ze het eerste lichaam vonden?

Achteraf begon het allemaal op de dag dat het verschrikkelijke ongeluk plaatsvond op de kermis. Toen de twaalfjarige Eddie de Krijtman voor het eerst ontmoette.
Het was de Krijtman die Eddie op het idee bracht van de tekeningen: een manier voor hun vriendengroep om geheime boodschappen in krijt voor elkaar achter te laten. En het was leuk, in het begin, totdat de tekeningen hen leidden naar een lichaam van een meisje.
Het grootste deel ervan, althans.

Dat was dertig jaar geleden en Eddie dacht dat het verleden achter hem lag. Dan ontvangt hij post. In de envelop bevinden zich twee dingen: een krijtje en een tekening van een stokmannetje.
De geschiedenis herhaalt zich, en Eddie realiseert zich dat het spel nooit echt voorbij is geweest…

De vertaalrechten van CJ Tudor's debuut 'De Krijtman' werden binnen een paar weken aan maar liefst 36 landen verkocht. De inspiratie voor het boek kwam van haar dochtertje die een doos stoepkrijt cadeau had gekregen en daarmee krijtmannetjes op de stoep tekende. In Engeland is 'De Krijtman' al een groot succes en Vlaanderen zal zéker volgen !

​Het boek begint met een huiveringwekkende bloederige Stephen King-achtige scene maar dat is het dan ook voor een tijdje wat spanning en horror betreft. Pas na twee derde van het boek gebeurt er iets waardoor je wakker schiet en je MOET doorlezen. Vanaf dan is het boek een echte pageturner en wordt het wachten op spanning ruimschoots goedgemaakt. Beetje traag begin dus maar desondanks een behoorlijk debuut.

Synopsis

Na dertig jaar is een groepje vrienden nog steeds bezig met de onopgeloste moord op een meisje.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

De krijtman
Titel:
De krijtman
Auteur:
C.J. Tudor
# pagina's:
326 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN:
9789400509054
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen