De geschiedenis van mijn seksualiteit - Balletje trappen of boek lezen?
Danny Theuwis
Leestip van Danny Theuwis
Programmator literatuur 30CC

Balletje trappen of boek lezen?

18 maart 2021

Balletje trappen of boek lezen?

Met de Geschiedenis van mijn seksualiteit krijg je twee vliegen in één klap.

Sofie Lakmaker speelt het klaar met haar debuutroman. Ik weet niet of ze eerder in de achterhoede speelde, of dat ze toch de spelmaakster was waar ieder kind van droomt, eentje die voor de beslissing zorgt of de mooiste actie uit haar voeten tovert, maar hiermee scoort ze wel een voltreffer van formaat.

Met de nodige lef en zonder enige schroom of schaamtegevoel geeft ze zichzelf bloot en laat ons binnen in haar leefwereld. Het moet gezegd zijn, het is toch weer even geleden dat ik zo genoten heb van een verhaal. Niet dat ik teleurgesteld was in de recentste boeken van Lize Spit en Marieke Lucas Rijneveld, absoluut niet, maar de schijnbare luchtigheid in dit boek gaf me meer dan eens een goede reden om af en toe te glimlachen. In deze bizarre tijden gaf me dat bijzonder veel voldoening.

Bij momenten is het verhaal grappig brutaal, dan weer pijnlijk schoon. Tragische stukken over de dood van haar zieke moeder, hilarische tussenkomsten over haar filosofie – opleiding en mede-studenten, haar wilde blik op de eigen sekse, …

Deze nieuwe stem in de Nederlandse letteren is er eentje om te blijven volgen.

En scoren kan ze!

Danny Theuwis
Leestip van Danny Theuwis
Programmator literatuur 30CC

Titel:
De geschiedenis van mijn seksualiteit
Auteur:
Sofie Lakmaker
# pagina's:
Aanbevolen voor:
Grapjassen
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips