Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Bovennatuurlijke creepy thriller

12 juli 2018

‘Waarom heb je me dit aangedaan, mama, hou je niet van me?’ Het was maar een klein stukje ijs. Gewoon wat botte pech. Maar het was genoeg om Kath Redway, die met haar auto zo het meer van het prachtige Dartmoor National Park in draaide, bijna te doen verongelukken. Als door een wonder komt ze met de schrik, en een paar blauwe plekken, vrij. Ondanks haar geheugenverlies en de shock waarin ze verkeert is Kath blij dat ze weer terug is in de afgelegen boerderij waar ze woont met haar knappe man Adam en haar verlegen, maar zeer intelligente dochter Lydia. Ze leeft! Haar gezin is echter verre van opgelucht. Haar man gedraagt zich koeltjes tegen haar, of ronduit boos. Haar dagdromende dochter begint vreemde taal uit te slaan, en houdt niet op over een ‘man op de hei’. Wanneer ze steeds meer gefragmenteerde, maar ijzingwekkende herinneringen terugkrijgt, realiseert Kath zich dat haar ‘ongeluk’ helemaal geen ongeluk was. Met dat besef stort ze in en vervalt haar leven tot een duistere wereld van angst en dreiging.

Een creepy thriller die je grijpt vanaf de eerste pagina met soms wat langdradige beschrijvingen vooral van de natuur maar ook een plotse wending die je zelfs als fervente en doorwinterde thrillerlezer niet ziet aankomen. Een heerlijke pageturner zoals we van Tremayne gewend zijn....ideaal voor de zomervakantie. Geen overrompelend wauw-gevoel maar good enough voor enkele uren (ont)spanning !

Synopsis

Het ongeluk van Kath Redway waarbij zij slipt met haar auto, bijna om het leven komt maar herstelt van een hersentrauma blijkt niet te zijn wat het lijkt.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Vlak voordat ik stierf
Titel:
Vlak voordat ik stierf
Auteur:
S.K. Tremayne
# pagina's:
335 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044635485
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen