Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Steengoede thriller van Leuvense auteur

1 juli 2019

Op een donderdagmorgen eind augustus staat de politie bij Flo aan de deur. Ze wordt verdacht van moord op David De Vadder, de vader van een van de kleuters uit haar klas. Flo wordt meegenomen voor een gesprek over de voorbije zomer.
Een gesprek over blauwe plekken op kinderruggen, temperamentvolle vakantieliefdes, chocolade en doodsbedreigingen over de babyfoon.
Een gesprek dat niet alleen haar leven maar ook dat van heel wat anderen onherroepelijk zal veranderen. Flo leert wat ze eigenlijk al wist: dat er ergere zaken zijn dan van moord verdacht worden. Een gesprek dat uiteindelijk vooral gaat over wat niet wordt gezegd. Want vissen praten niet.

'Vissen praten niet ' is een toegankelijke, vlot geschreven en spannende thriller die bestaat uit korte krachtige hoofdstukken waardoor hij de term 'pageturner' zeker waard is. Doordat de auteur enkele nevenpersonages -zoals Flo's (lichtjes gewelddadige) vriendin Stephanie en haar nieuwe (lichtjes ontvlambare ) lover Thom- laat opdraven wiens karakters tevens heel erg goed worden uitgewerkt, probeert ze je op het verkeerde been te zetten wat de dader betreft. En daar slaagt ze ook wonderbaarlijk goed in. De ontknoping is er dan ook ééntje om 'U' tegen te zeggen. Conclusie : steengoede thriller van de Leuvense Tine Bergen die haar strepen qua roman-schrijven al verdiend had met 'Merg' en nu ook bewijst dat ze van alle markten thuis is en ook misdaadromans kan schrijven. Prachtige cover ook trouwens...

Synopsis

Een kleuterleidster wordt kort na de de dood van haar man en ongeboren kind door de politie verhoord in verband met de moord op de vader van een kleuter uit haar klas.

Inge Roosen
Leestip van Inge Roosen
Standaard BoekhandelAAR

Vissen praten niet
Titel:
Vissen praten niet
Auteur:
Tine Bergen
# pagina's:
223 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789460017780
Materiaal:
Boek
Doelgroep:
Volwassenen