Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Een soort Eat Pray Love voor sukkels...

8 augustus 2018

Per toeval op dit boek gestoten en met onverwacht veel plezier gelezen. Arthur Less in een homofiele auteur van middelbare leeftijd. Hij wil niet in de VS zijn op het moment dat zijn jongere ex-vriend trouwt dus plant hij een zo goedkope mogelijke reis rond de wereld. Hij gaat in op alle aanbiedingen voor lezingen, gastcolleges en meer van dat. Natuurlijk blijkt de vlucht veeleer een confrontatie maar dit alles wordt met veel humor en ook een vreemd soort tederheid beschreven. Bovendien blijkt Less een man te zijn van die al eens op de verkeerde plaats op het verkeerde moment is (of net niet) en zo wordt de ene onverwachte ontmoeting na de andere geestige samenloop beschreven.

Op een bepaald moment krijgt Arthur te horen dat hij nooit echt is doorgebroken als auteur omdat lezers niet bepaald veel medeleven of tolerantie hebben voor blanke mannen van middelbare leeftijd... hij bewijst echter zelf het tegendeel. Ik leefde alvast een aantal dagen, met glimlach, mee met deze man van middelbare leeftijd.

Synopsis

Een oudere homoseksuele Amerikaanse schrijver maakt een reis om de wereld om maar niet naar de trouwerij van zijn vroegere minnaar te hoeven.

Hanne Huyse
Leestip van Hanne Huyse
Als veellezer helemaal thuis in de Bib van Leuven

Less
Titel:
Less
Auteur:
Andrew Sean Greer
# pagina's:
261 p. : ill.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Abacus
ISBN:
9780349143590
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schrijverschap
Doelgroep:
Volwassenen