Linda Wouters
Leestip van Linda Wouters
Lichtelijk verslaafd.

Een avontuurlijk sprookje

11 augustus 2018

Dit boek kocht ik omdat het er zo mooi uitziet. Stemmige kleuren, een naïeve kindertekening op de kaft met een eenzaam meisje, een vuurtoren en enge diepzeevissen. Nog een paar illustraties binnenin en een klein getekend schelpje bij het begin van elk hoofdstuk – telkens net iets anders… Heel verzorgd uitgegeven. Een boek dat mensen blij maakt. En toen had ik het nog niet gelezen. Zalig.
Annet Schaap is een illustratrice van kinderboeken. Dat deed ze al vaak en goed. Dit is haar eerste eigen boek. Lampje is een lekker ouderwets sprookjesverhaal. Behalve de vuurtoren zijn er ook piraten, circusartiesten en zeemeermensen. Stiekem hoop je een op een eind-goed-al-goed.
Met een paar pennentrekken schetst Annet Schaap de essentie van de personages. Ook zonder prentjes komen ze tot leven. Annet Schaap weet hoe ze een verhaal moet vertellen. Haar zinnen zijn beeldend - vaak kort. Het wordt soms een beetje poëzie. Lampje is een heerlijk boek om in te duiken. Een kinderboek, zeker geschikt om voor te lezen, maar evenzeer aanbevolen voor kinderen die al groot geworden zijn.

Synopsis

Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, steekt elke avond het licht in de vuurtoren aan. Als op een stormachtige avond de lucifers op zijn, strandt een schip op de kust. Lampje krijgt de schuld en wordt ondergebracht in het huis van de admiraal, waar een monster schijnt te wonen. Vanaf ca. 9 jaar.

Linda Wouters
Leestip van Linda Wouters
Lichtelijk verslaafd.

Lampje / tekst en illustraties Annet Schaap
Titel:
Lampje / tekst en illustraties Annet Schaap
Auteur:
Annet Schaap
# pagina's:
324 p. : ill.
Uitgeverij:
Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij
ISBN:
9789045120379
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Dapper zijn
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar